Sofia van Rooijen, gecertificeerd yogadocent

Yoga heeft als sport en techniek veel voor mij betekend in moeilijke jaren. Na een zware bevalling had ik voor jaren last van mijn onderrug, wat door yoga eindelijk verholpen is. Ik wilde graag meer weten over yoga en andere mensen ermee helpen. Daarom ben ik in 2010 begonnen met een grote diversiteit aan opleidingen (o.a. vijnana yoga, hatha yoga, yin yoga, zwangerschapsyoga)om zoveel mogelijk yogavormen zelf te leren en te kunnen doceren.

Hierdoor vind ik het belangrijk om duidelijk te maken dat iedereen yoga kan en mag beoefenen. Voor heel veel kwalen kan yoga verlichting, hulp en perspectief bieden – zoals dat het ook aan mij heeft geboden. Ik houd mijn lessen vrolijk, energiek en uitdagend, zodat iedereen met een goed gevoel naar huis kan gaan. Maar ook wil ik altijd in gesprek blijven gaan met mijn deelnemers om te ontdekken wat hen tegenhoudt, en hoe ik ze kan helpen om uit de put te komen. Ik heb ervaring met het aanpakken van blessures, hormoonyoga en klachten bij burn-outs, waar ik jou al te graag mee help om weer perspectief te krijgen.

Werkervaring

Voordat ik yogadocent werd en tijdens mijn werk als yogadocent heb ik vijftien jaar voor de klas gestaan op de basisschool. Als leerkracht probeer ik humor en positieve energie in de klas te brengen, met voldoende aandacht voor afwisseling en positieve energie. Tijdens mijn yogalessen neem ik die ervaringen mee en houd ik bij iedere deelnemer de persoonlijke behoeften en voortgang in het oog.

In 2022 heb ik de ‘Vijnana Yoga Teacher Training’ afgerond onder leiding van Shirley Woods van meer dan 1000 uur. Dat houdt in dat ik nu een gecertificeerd Vijnana yogadocent ben, naast het feit dat ik ook vele andere opleidingen en workshops heb gevolgd en al meer dan vijftien jaar ervaring heb als yogadocent.

 

linkedin facebook